A technika neve: Csavart Zsenília
 

 

Magunk elé teszünk egy darab anyagot, ami bármi lehet, lehetőleg vastagabb anyag (mondjuk egy kiszuperált szoknyadarab)
Mindenféle színes anyagokat teszünk az alapra. Lehetőleg tetőcserépszerűen fedjék ezek egymást, hogy felvágásnál ne akadjon bele az olló.
Betakarjuk a fedőlappal. Ez lehetőleg egy vékony, könnyű anyag legyen. Sűrűn összeférceljük a rétegeket.
45 fokos szögben 1 cm-es távolságokra letűzzük. Figyeljünk a talpszorító beállítására, hogy ne tolja az anyagokat maga előtt a varrógép. A tűzést középen kezdjük, úgy haladjunk a széle felé.
A levarrások között a felső réteget szétvágjuk. Ha zseníliakést használunk, vigyázzunk, hogy milyen irányból vágunk, hogy a színes anyagokba ne szaladjon bele a kés.
A felvágott letűzésekre kb merőlegesen (de ez nem szabály, a fantáziánk dolgozzon) újra letűzzük a munkát, azzal a kis furfanggal, hogy a felvágott felső réteget visszahajtogatjuk. Ez a vonal kissé hullámos legyen. A következő tűzésvonal visszafelé halad, így a felső réteg a másik irányba lesz levarrva.
A végeredmény
 

Ha a munkánk vékony, mert a legalsó réteg nem volt vastag, akkor ajánlatos vliest és hátlapot tenni  mögéje a kanyargós tűzés előtt. (szendvicselés)

Ez a technika alkalmas falikép, táska készítésére,  a méretét behatárolja, hogy mekkora anyagot tudunk a varrógép alá tenni. 

   
   

  Így készült a kicsi táska

  Íves Crazy

  Nagykendők

  Tűzés

  Papírra varrás

  Sámánfonás

  Főoldal